MINISTERSTVO HOSPODÁRSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

Odbor (organizačný útvar) / Sekcia:

Organizačné útvary (sekcie/odbory) podľa aktuálnej organizačnej štruktúry ministerstva (napr. sekcia energetiky, sekcia konkurencieschopnosti, sekcia ochrany spotrebiteľa a trhového dohľadu, sekcia zahraničnoobchodnej politiky a európskych záležitostí, sekcia podporných programov, sekcia práva a legislatívnej podpory, Európske spotrebiteľské centrum …).

Stáž prebieha v semestri:

zimný semester

letný semester

Predpokladané trvanie stáže:

Min. trvanie 2 týždne a max. trvanie podľa požiadaviek organizačných útvarov ministerstva a podľa vzájomnej dohody študenta a školiteľa (zamestnanca ministerstva).

Počet stážistov/semester:

min. 1 stážista/semester

max. počet stážistov nie je definovaný pretože závisí od momentálnych kapacitných možností organizačných útvarov ministerstva

Stupeň vzdelania:

minimálne 2. ročník bakalárskeho stupňa štúdia

Jazykové požiadavky:

štátny jazyk,

cudzí jazyk – primárne anglický, vítané sú aj ďalšie cudzie jazyky (nemecký, francúzsky, …)

Predpokladaná náplň stáže:

Náplň stáže nie je univerzálna, ale je vždy špecifická podľa požiadaviek príslušného organizačného útvaru ministerstva, na ktorom študent bude vykonávať stáž. Základom každej stáže je odborná činnosť v oblasti práva a legislatívy pod vedením školiteľa. Stážistovi môže byť v priebehu stáže k dispozícii prístup na počítač, emailové konto, internet, prípadne špecifický informačný systém podľa potreby.